6 arany, 7 ezüst, 7 bronz!

Véget ért a tokiói olimpia, és a magyar sportolók ismét hatalmas sikerekkel örvendeztették meg a magyar szurkolókat. Vívóink, kajakosaink és úszóink olimpiáról olimpiára kápráztatják el a világot, történelmi magyar eredmény hegyikerékpárban és vitorlázásban, ismét éremmel gazdagodott a magyar cselgáncstörténelem!

A Cziniel természetesen mind a 173 magyar olimpikonnak szurkolt, de tenni is szeretnénk a magyar sport jövőbeli sikereiért! A cukrászdánkban mostantól kapható különleges olimpiai isler bevételéből egy budakalászi dzsúdóegyesület, a Ledényi Judo Team utánpótlását támogatjuk!

 

178, 179… 183!

A tokiói ötkarikás játékok előtt a magyar sportolók összesen 177 aranyérmet szereztek, összesen pedig 302 magyar olimpikon nyakába akasztottak aranyérmet. Szilágyi Áron nevéhez fűződik a 178. magyar arany, míg Milák Kristófé a 179., kiváló úszónk pedig a 303. magyar olimpiai aranyérmes!

Kopasz Bálint a magyar küldöttség tokiói harmadik, a magyar történelem 180. aranyérmét szerezte, majd Lőrincz Tamás a magyar birkózás 20., a magyar sport 181. aranyérmese lett! Tótka Sándor a 182., és végül a női kajak négyes a 183. magyar aranyérem büszke birtokosa lett! Köszönjük.

 

Magyar érmesek Tokióban

Szilágyi Áron zsinórban a harmadik olimpián nem talált legyőzőre kard egyéniben, ezzel a szakág első háromszoros egyéni olimpiai bajnoka, és olyan legendás elődök közé került, mint a hétszeres olimpiai bajnok Gerevich Aladár vagy a hatszoros bajnok Kovács Pál, akik egy-egy egyéni olimpiai elsőségük mellett csapatban hat, illetve ötször jutottak a csúcsra.

Szilágyi nem is állt meg egy éremnél, és csapatban Decsi Tamással, Gémesi Csanáddal és Szatmári Andrással bronzérmet szerzett négy nappal az arany után.

Vívóink ezen az olimpián is kitesznek magukért, és már most biztos, hogy az egyik legsikeresebb magyar sportág lesz az ötkarikás játékokon. A férfi kardsikerek mellett férfi párbajtőrben is kirobbanó eredménynek örülhettünk: Siklósi Gergely döntőbe jutott, és végül ezüstérmet nyert!

Milák Kristóf történelmi diadalára 200 méter pillangón nemcsak hatalmas előnye volt jellemző, hanem a győztes elmaradt világcsúcs feletti csalódottságáról készült mémek is. Milák ezek után 100 méter pillangón ezüstérmet szerzett.

És cselgáncsozóink is keményen küzdöttek, Tóth Krisztián révén pedig ismét olimpiai éremmel szerzett dicsőséget a magyar színeknek. A férfi középsúlyú dzsúdósunk remek napot koronázott meg győztes bronzmérkőzéssel, és szerezte meg a magyar cselgáncs 10. olimpiai érmét!

Majd jött augusztus 3., amikor majdnem sikerült megduplázni a magyar érmek számát. Berecz Zsombor fantasztikus versenyzéssel, futamgyőzelemmel lett ezüstérmes vitorlázásban, és ünneplése még a győztes örömét is felülmúlta.

És akkor beindultak a kajakosok: a férfi királykategóriában, vagyis az egyesek 1000 méteres számában kettős magyar siker született, Kopasz Bálint olimpiai csúccsal aranyérmet nyert, míg mögötte másodikként Varga Ádám ért célba. A női kajak kettesek 500 méteres távján a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra páros bronzérmes lett, a dobogó harmadik fokán ünnepelhetett.

Lőrincz Tamás pályafutása utolsó versenyén érte el legnagyobb sikerét, a magyar birkózó a kötöttfogásúak 77 kg-os súlycsoportjában aranyérmet szerzett, míg testvére a 87 kg-os kategóriában ugyanaznap döntőbe jutott! Ezzel az olimpia második keddi napján a magyar küldöttség két aranyat, két ezüstöt és egy bronzérmet nyert.

Tamás után egy nappal Lőrincz Viktor is döntőben szerepelt, és a testvérpár világraszóló sikert elérve végül egy aranyat és egy ezüstöt nyert a tokiói olimpián.

Kajakosaink közül Tótka Sándor folytatta az aranytermelést, és a kajak egyes sprintszámban repesztett elsőként a célba. Csipes Tamara női kajak egyes 500 méteren lett második, olimpiai bajnokunk első egyéni olimpiai érmét szerezte Tokióban.

Úszóink a medencében ugyan már befejezték az éremhalmozást, ám nyíltvízen is számolni kellett a magyarokkal, Olasz Anna kiváló negyedik helye után a férfiak 10 km-es mezőnyében Rasovszky Kristóf másodikként csapott a célba!

Csipes Tamara a kajak egyesek 500 méteres számában hatalmas örömet szerzett ezüstérmével, majd Kozák Danutával, Kárász Annával és Bodonyi Dórával olimpiai bajnok lett a női kajak négyesek 500 méteres döntőjében!

Kovács Sarolta öttusában, Hárspataki Gábor pedig karatéban szerzett szívmelengető bronzérmet.

Vízilabdázóink ezen az olimpián ismét bizonyították, hogy a világ élvonalába tartoznak, a nők és a férfiak is a legjobb négyig jutottak, a nők és a férfiak is csodaszépen csillogó bronzérmet szereztek.

A dzsúdót idén kiemelten figyeljük

Minden magyar siker nagy öröm, de idén még talán jobban figyelünk a dzsúdóra. Ugyanis nyári akciónkkal egy szoros szállal közelebb kerültünk ehhez a tradicionális küzdősporthoz. A mostantól a Czinielben kapható különleges OLIMPIAI ISLER bevételéből termékenként 200 forinttal egy budakalászi dzsúdóegyesület, a Ledényi Judo Team utánpótlását támogatjuk!

Ezzel egyszerre két, számunkra fontos dolgot is segíteni szeretnénk: a sportot és a jövő generációit!

Látogassatok el a Czinielbe, szurkoljunk a magyar sikerekért, és támogassuk együtt a magyar sport jövőjét!

 

Ledényi Judo Team

A Ledényi Judo Iskolát 2008-ban azért alapították, hogy Budapest III. kerületében, Óbudán és annak vonzáskörzetében élő fiatalok mind szélesebb körben megismerhessék a dzsúdót, a mozgás és a sportolás örömét. A budakalászi edzőteremben közel 200 négyzetméter tatami várja a dzsúdózni vágyó fiatalokat, akik már szép számmal értek el dobogós helyezéseket a különböző korosztályos versenyeken!